En wie is Lilian?

“Hé, wie schrijft er zo leuk?”, denk je misschien. Je wilt in elk geval meer van me weten – anders waren we elkaar hier niet tegengekomen.

Eerst de feiten

Mijn naam is Lilian Eefting. Ik werk al meer dan vijf jaar als freelance redacteur en tekstschrijver, voor mijn bureau Leef in tekst. Opdrachtgevers zijn uitgeverijen, bedrijven, instellingen in de overheid, zorg en onderwijs en ik werk ook samen met particulieren. Waarom? Omdat ik van teksten, taal en boeken houd en ik graag mijn brood verdien met wat ik leuk vind. Dat doe ik in Groningen, waar ik terechtkwam toen ik Russisch ging studeren.

AnEv2015apr.17-1244-LRb-vierkant

Maar wie ben je nu echt?

Mijn lijfspreuk is Life is not about waiting for a storm to pass by, but it’s about learning how to dance in the rain. Nu klinkt dat alsof ik een heel zwaar leven vol stormen heb gehad, maar dat is me gelukkkig bespaard gebleven. Ik hou gewoon van aanpakken, ook als het eventjes tegenzit. Vaak levert dat juist nieuwe ideeën op of zie je zaken in een ander daglicht. Dat geeft weer energie en inspiratie om de schouders eronder te zetten. Een voorbeeld hiervan was toen ik zes jaar geleden mijn baan verloor: binnen twee weken besloot ik voor mezelf te beginnen, midden in crisistijd. Vijf en een half jaar later heb ik – net als vele anderen – meerdere ‘regenbuitjes’ meegemaakt, maar ik dans nog steeds trots in de regen.

Mijn blog …

… lijkt misschien een ratjetoe. Ik ben begonnen met schrijven over ondernemerschap en ging verder met taal en boeken. Daarna werd het stil. Heel stil, zoals mijn trouwe lezers wellicht hebben gemerkt. Eigenlijk doofde het een beetje uit als een nachtkaars.

Tijd voor een lucifer om weer wat licht in de duisternis te brengen. Mijn blog moet je meer zien als een platform waar ik mijn schrijfsels kwijt kan. Het gaat niet meer over een bepaald thema, zoals aangeraden wordt als je met een blog begint. Dat helpt in het begin als leidraad, maar op een gegeven moment ben je uitgepraat – bovendien krijg je naar mijn mening uitgekauwde onderwerpen. Zoek maar eens op ‘tips blog schrijven’ en je krijgt 559.000 resultaten. Dat ene resultaatje van mij is echt niet meer terug te vinden, vrees ik.

Vandaar dat de bestaansreden van mijn blog eigenlijk gebaseerd is op egoïsme: ik heb iets geschreven en vind het leuk als anderen dat lezen. Hoe zorg je ervoor dat je gelezen wordt? Juist. Je hebt me gevonden, dus het werkt.

Op mijn blog zul je allerhande onderwerpen vinden: winkelmeisjes, bebrilde hoofden, tijdspieken, recensies, en wat me nog maar meer opvalt en inspireert. Geen rode draad, geen thema, geen expertise – gewoon schrijven omdat ik het leuk vind. In de hoop dat jij mijn stukjes leest omdat je ze leuk vindt.

Een gedachte over “En wie is Lilian?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s